Vu duo failed twice

Discussion in 'VuPlus Duo Hardware troubles and Repair support.' started by thejoker, Mar 14, 2017.

  1. thejoker

    thejoker New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    my duo failed a year ago but had a spare psu which sorted. Only last a month and it's gone again. First psu is a red dot a second is stuck on starting. It's a version 3.2 Ferrari.

    I've just replaced the c807 but still the same. What should I try next?
     
  2. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,605
    Likes Received:
    1,359
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    So, it's now stuck on Starting...
    This could be software relates as wrong software and or the software online updated which result is that it can not reach/read the security chip.
    Or the security chip has some issue, the security chip self or some voltages to it.
    In any case see this Front panel only red led, or red led and display stuck on starting... topic for some info.

    Another option as a test is to upload a old openpli image file which is suitable for the ferrari security chip.
    Suppose that the security chip doesn't works, openpli will skip it and boot up further, only the tuners will fail.
    If it can access/read the security chip the tuners should work.

    In any case, it may give a idea of what is wrong.
     
  3. thejoker

    thejoker New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    No I have two power supplies, one power supply is giving a red dot while the other is stuck on starting. Ive replaced c807 cap but both psu's give the same fault...

    I will have a read up and also get an old openpli image, something like 2.1??
     
  4. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,605
    Likes Received:
    1,359
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    It doesn't matter which version openpli you take, as long it is written for the vu duo ferrari security chip.
    And the psu which gives the result stuck on starting seems to me the best one.
    In any case when you have uploaded the vu duo openpli ferrari image file it normally should boot up fine, with or without seeing a security chip.
    But as I said, when it has problems with accessing the security chip you will not get the tuners to work, it needs the security chip data readings for encoding/decoding.
     
  5. bibic

    bibic Active Member

    Messages:
    108
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    28
    Gender:
    Male
    Check U801 - AOZ1021AIL

    [​IMG]
     
    Johnny B. likes this.