1. محسن ابول زاده

    محسن ابول زاده New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    hi
    thx solutin i have starting stuck but write image box normal start when use remote control, not work

    remote control : I just worked Czech

    excuse me english language is weak
     
  2. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,605
    Likes Received:
    1,359
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    First you need to know which side it failed, the remote control itself or the receiver.
    This can be checked with a camera as one on your phone or tablet.
    You should be able to see the flashing of the Ir led from the controller and the receiver.
    Google for
    youtube remote control check
    to see how.
     
  3. Aliraza63

    Aliraza63 Active Member

    Messages:
    110
    Likes Received:
    192
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Hi
    Johnny I have the same problem Vu+ duo original. its remote is not working
    what I have Checked before to leave post for u
    1. I have replaced the batteries and checked the remote in mobile camera its working from all keys .
    2.Then replace the image but no joy
    3. Open the box panel and checked the ir with meter there is 5 volt ok there .but for clearing doubt I have replaced the ir led with working ir led of front panel ( which I have gotten it from dead uno ) .
    but no joy
    4. after all above test I took the Solo2 remote re program it for solo/duo but still it s says no.
    Box is looking for ur help .
    kindly guide further.
     
    Last edited: Feb 27, 2018
  4. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,605
    Likes Received:
    1,359
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    Since you already have done so much I have not really a idea what it could be but (of course) the easiest way to know if it's the front panel is to check it with another.
    In any case, if I had this issue to solve then I would look with a camera if the Ir censor from the front panel reacts when pressing a button on the remote.
    When death, I would check the flat cable to known if it has no interruptions or would take another flat cable.

    What you could do is measure the front panel connector pins from the motherboard by ohms, which may give you a idea if all on the motherboard sides may okay.
    When it ís fine then you may assume that it's a issue with the front panel.
    This info I could give you tomorrow.
     
    Aliraza63 likes this.
  5. Aliraza63

    Aliraza63 Active Member

    Messages:
    110
    Likes Received:
    192
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Thanks I shall wait for the info
     
  6. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,605
    Likes Received:
    1,359
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    Aliraza63 likes this.
  7. Aliraza63

    Aliraza63 Active Member

    Messages:
    110
    Likes Received:
    192
    Trophy Points:
    43
    Gender:
    Male
    Thanks Problem solved after
    1. Clearing my doubts changed the flat cable but remote just works for a couple of minutes .
    2. re-soldering the flat cable socket pins at both side (in front panel & mother board )
    Thanks u so much for ur kind help and support
     
    Johnny B. likes this.