On VFD only Starting

Discussion in 'VuPlus Duo Hardware troubles and Repair support.' started by tomeek.p, May 10, 2018.

  1. tomeek.p

    tomeek.p Member

    Messages:
    75
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
  2. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1,316
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    Hi Tom,
    Is it a clone, or a original.
    What you could try is to flash the box with a old image file, something between 2009/2010 and see if it's works.
    Also what it could be is the CFE update.

    Or else it will be a hard job to fix this issue, positive thinking, it could be related to the nand flash chip, negative thoughts, cpu issue.
    In any case, searching with google to,
    vu+ duo CPU 0 Unable to handle kernel paging request at virtual address
    Give me a bad feeling.
     
  3. tomeek.p

    tomeek.p Member

    Messages:
    75
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    This is orginal. CPU is hot. JTAG is not active. I did a cfe update. Ok, I'll look for an older image.
     
  4. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1,316
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    Hmmm theoretically should jtag always be reached, even without the memory and nand flash or security chips.
    Or there must be a voltage issue thinking of the 3.3v to/near the cpu related for the jtag, or the cpu stressed, or other cpu cause.
    Nevertheless, an old image file may give a difference, and check at least the jtag pins with voltage, sda/scl should be giving 3v.
     
  5. tomeek.p

    tomeek.p Member

    Messages:
    75
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Gender:
    Male
    In JTAG pins 3,3 SDA SCL, have 3,3V. New chip did not help.
     
  6. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1,316
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    I assume that you with new chip talking bout the nand chip.
    But no, since you can not make a jtag (basically it's called I2C) connection then there is some hardware issue which could be the cpu itself, or some communication issue from/to it.
    Maybe a reflow, but when I have these issues with a board and the board has been used for a long period then I would suspect the cpu.
     
    Aliraza63 likes this.