DM7020HD v1 OLED dim and now no display

Discussion in 'Hardware troubles and Repair support.' started by Willow5, May 6, 2020.

  1. Willow5

    Willow5 New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    I have a DM7020HD v1 which had a dim OLED display so I increased the brightness in the settings which helped a little but now it has gone off altogether. Can anyone kindly help me to troubleshoot this? Is this a display fault or a PCB fault?
     
  2. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,269
    Likes Received:
    1,026
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    When further all work, thus also the remote control is still working, than I'm afraid that you have a defective display which needs to be replaced.
     
    Aliraza63 and raza05 like this.
  3. Willow5

    Willow5 New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Thanks Johnny. Does anyone on this forum have a spare display?
     
  4. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,269
    Likes Received:
    1,026
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    Maybe I have it, I can take a look for it in the weekend.
     
    Willow5, Aliraza63 and raza05 like this.
  5. Willow5

    Willow5 New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Thank you ! The display just came back on but looks like this
     

    Attached Files:

  6. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,269
    Likes Received:
    1,026
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    Yeah that looks pretty messy and can still be due a defective display or the display chip has issues, or the display cable/connector to the front panel board has connection issues.
     
    raza05 and samiherz like this.
  7. Johnny B.

    Johnny B. Technical Support Staff Member Moderator

    Messages:
    2,269
    Likes Received:
    1,026
    Trophy Points:
    113
    Gender:
    Male
    Location:
    Netherlands
    Home Page:
    About the display panel, I have looked at it and found one, and checked if it works but unfortunately it doesn't, thus I can not help you to another front display panel.
    My best advice at this moment is to check the display cable connector that goes to the front panel motherboard.
     
    raza05 likes this.
  8. toysoft

    toysoft Well-Known Member Staff Member

    Messages:
    376
    Likes Received:
    459
    Trophy Points:
    63
    Gender:
    Male
    Location:
    Switzerland
    Home Page:
    It could also be a bad firmware update, this happened also on DM8000HD/DM900UHD Displays when an update happens (it's inside the driver).

    TS

     
    Willow5, raza05 and Johnny B. like this.
  9. Willow5

    Willow5 New Member

    Messages:
    29
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Hi @toysoft, actually in the end this was not bad firmware, it was a case of a setting in the menu which caused the display to dim after a few seconds of changing channels. Once I disabled this feature, the issue was resolved. Perhaps something to note for future reference. I am running OpenATV for reference. Thanks all for your input.
     
    Johnny B. and toysoft like this.
  10. toysoft

    toysoft Well-Known Member Staff Member

    Messages:
    376
    Likes Received:
    459
    Trophy Points:
    63
    Gender:
    Male
    Location:
    Switzerland
    Home Page:
    Great news, WELL DONE ! Posting on forum is good, so people in future could find the "solution" as well ;o).

    TS